Türk Telekom (TTNET) İnternet Aboneliği İptal Dilekçesi

“Türk Telekom (TTNET) İnternet Aboneliği İptal Dilekçesi” başlıklı içeriğimizde Türk Telekom, eski adıyla TTNET internet hizmetinin nasıl sonlandırılabileceği ve ilgili dilekçe örneğini tüm detaylarıyla bulabilirsiniz.

Türk Telekom

26 Ocak 2016 tarihinde, şirketin CEO’su Rami Aslan zaten Türk Telekom Grubu altında yer alan Avea ve TTNET markalarının tek çatı altında toplanarak hizmetlerine Türk Telekom adı altında devam edileceğini açıklamıştı

Türkiye’nin tüm telefon ve internet servis sağlayıcıları içinde kendi kurulu altyapısına sahip birinci firma konumunda olup diğer internet servis sağlayıcılara ve sabit telefon hizmeti (STH) veren firmalara da toptan satış yöntemi ile hizmet vermektedir. İnternet Veri Merkezi’ni de içeren Türk Telekom, sabit hattan mobil telekomünikasyona, yazılımdan çağrı merkezine kadar geniş bir yelpazede hizmet sunmaktadır. Almanya’da Türk Telekom Mobile ile mobil telekomünikasyon alanında hizmet sunmaktadır.

TTNET

TTNET, Türkiye’de internet sağlayıcısı iletişim ve teknoloji şirketi olarak 26 Nisan 2006 tarihinde Türk Telekom Grubu’nun bir üyesi olarak kurulmuştur. 14 Mayıs 2006 tarihinde ‘İnternet Servis Sağlayıcı Lisansı’ alarak faaliyetlerine başlamıştır. 26 Ocak 2016 tarihinde feshedilerek mevcut abonelerine Türk Telekom markası altında hizmet vermeye başlamıştır.

TTNET, 2016 yılı başında Türk Telekom’un, mobil, sabit ses, sabit genişbant ve TV alanında hizmet veren markalarını “Türk Telekom” tek markası altında birleştirmesiyle beraber marka kimliğini yitirmiştir. Bugün, TTNET A.Ş. adıyla Türk Telekom markası altında tüzel kişiliğini sürdürmekte ve Türk Telekom Grubu’nun kurumsal ve bireysel perakende internet servis sağlayıcısı olarak faaliyetlerini yürütmektedir.

Türk Telekom Abonelik İptali Yerine Dondurma İşlemi

Kimi müşteriler, aboneliklerini iptal etmek yerine dondurma yoluna gitmek isteyebilirken kimi müşteriler bu hizmeti daha önce duymamış olabiliyor. Bu durumda, bilmelisiniz ki Türk Telekom müşterilerine abonelik iptali dışında dondurma hizmeti de sunmaktadır. Abonelik dondurma hizmetini genellikle taşınacaklar veya bir süreliğine evlerinde bulunmayacak kişiler tercih etmektedir. Abonelik dondurma sayesinde böyle durumlarda aboneliğinizi iptal ettirmenize gerek kalmıyor. Aboneliğinizi 180 güne kadar dondurabilirsiniz. Bu işlemi yıl içerisinde 2 kez yapabilirsiniz. Aboneliğinizi dondurduktan sonra ne zaman açılacağını ise siz belirleyebiliyorsunuz.

Aboneliğinizi dondurmak için ister Türk Telekom şubelerine gidebilir isterseniz de Türk Telekom müşteri hizmetlerini arayabilirsiniz.

Öte yandan, belirtilmeli ki dondurma işlemi ücrete tabidir. Ödenmesi gereken ücret yıldan yıla fark gösterebileceğinden müşteri hizmetlerini arayıp sormak en sağlıklısı olacaktır. İlgili iletişim numarasını, hemen aşağıda görebilir ve yazımızın sonunda yer alan “Türk Telekom – İletişim” adlı bağlantıya tıklayarak da farklı iletişim numaralarına ulaşabilirsiniz.

Türk Telekom müşteri hizmetleri numarası: 444 1 444 

Türk Telekom İnternet Aboneliği Nasıl İptal Edilir?

Türk Telekom internet aboneliğini iptal etmek için iki yöntem bulunmaktadır.

  • 1. Yöntem: e-Devlet Yolu ile Abonelik İptali

İlk yöntem ikinci yönteme göre çok daha pratiktir. Yapmanız gereken tek şey, e-Devlet sistemine girip Türk Telekom – Abonelik Fesih Başvurusu sayfasında ilgili adımları tamamlamak. Türk Telekom – Abonelik Fesih Başvurusu e-Devlet sayfasına erişmek için tıklayınız.

  • 2. Yöntem: Bizzat veya Faks Yolu ile Abonelik İptali

Türk Telekom abonelerinin internet abonelik fesih işlemlerinin, Türk Telekom Ofis/Grup Mağazalarına şahsen başvuru yaparak veya faks çekerek yapılabilmesi mümkündür. Faks ile abonelik fesih işlemleri yapmak isteyen müşteriler, üzerinde abonelik bilgilerinin bulunduğu imzalı bir dilekçe ile resmi kimlik belgesinin bir kopyasını 0(312) 306 07 16 numaralı faksa göndermesi yeterlidir. Talep edilen işlemlerin sorunsuz ve zamanında tamamlanabilmesi için güncel iletişim bilgilerinin dilekçede yer alması önem arz etmektedir. 

Ayrıca, Türk Telekom fesih işlemini yalnızca abonelerin kendilerinin veya vekaletname ile yetkilendirdikleri kişilerin gerçekleştirebildiğini unutmayınız.

Türk Telekom’un hazırlamış olduğu ilgili dilekçe formunu yazımızın sonunda inceleyebilir ve pdf formatında indirebilirsiniz.

Kurumsal müşteriyseniz; kurumsal müşterinin yetkili olduğunu gösterir belge ve imza sirküleri, vekaletname ile yetkilendirme varsa vekaletnamenin bir kopyasını da yukarıda belirtilen belgelere ek olarak sunmalısınız. Daha detaylı bilgi için Türk Telekom internet sayfasına aşağıdaki bağlantıya tıklayarak göz atabilirsiniz. Türk Telekom – Nasıl Hizmet Sonlandırma Talebinde Bulunulur?

Türk Telekom İnternet Aboneliği İptali Kaç Gün Sürer?

Yazılı talebinizin Türk Telekom’a ulaştığı tarihten itibaren yedi gün içerisinde fesih işlemi gerçekleştirilecektir. Hattınızın iptali sonrasında varsa mülkiyeti Türk Telekom’a ait cihaz/donanım/modem/kart ve benzeri ekipmanların iade edilmesi ve hattınıza ait son faturanın takip edilerek ödenmesi gerektiğini bilgilerinize sunarız. 

Türk Telekom Türk Telekom internet faturası takibi için bağlantıya tıklayabilirsiniz: Türk Telekom – Fatura Sorgulama/Ödeme

Abonenin Vefatı Halinde Abonelik Nasıl İptal Edilir? 

Hat sahibinin vefat etmesi durumunda fesih işlemleri için, hat sahibi varisinin veya başvuruda bulunan yakınının Türk Telekom Ofis/Grup Mağazalarına gelmesi veya fesih başvurusunu faks ile iletmesi gerekmektedir. Başvuru esnasında, vefat eden hat sahibine ait aşağıda belirtilen evraklardan en az biri bulunmalıdır. 

  • Nüfus Müdürlüğünden alınacak TUİK Ölüm Belgesi,
  • Defin Belgesi, 
  • Veraset ilamı, 
  • Abonenin ölümünü gösteren sağlık kuruluşlarınca verilmiş yazı, tutanak veya raporlar, 
  • Abonenin ölümünü gösteren Trafik kazalarıyla ilgili raporlar,
  • Abonenin ölümünü gösteren mahkeme kararları. 

Talebinizin tam ve eksiksiz bir şeklide karşılanabilmesi için, Türk Telekom’un sizinle irtibata geçmesi gerekebilir. Bu nedenle, iletişim bilgilerinin doğru ve güncel olmasına dikkat edilmelidir. Abonelik feshi işlemini yalnızca abonelerin kendilerinin veya vekaletname ile yetkilendirdikleri kişilerin gerçekleştirebildiğini bir kez daha hatırlatmak isteriz.

Türk Telekom (TTNET) İnternet Aboneliği İptal Dilekçesi

Türk Telekom Abonelik İptali Sürecinde Faydalı Olabilecek Diğer Kaynaklar:

Exit mobile version