Marmara Üniversitesi Dilekçe Örneği

Marmara Üniversitesi Dilekçe Örneği Marmara Üniversitesine yapılacak yazılı başvurular için dilekçe örneği dir. Marmara Üniversitesi köklü bir geleneği olan ve uzun yıllardır akademik eğitim veren ve bilimsel araştırmalar gerçekleştiren Dünya çapında tanınmış bir üniversitemizdir.

Marmara Üniversitei Tıp , Hukuk , Dişhekimliği dahil olmak üzere 17 fakültede 250 den fazla bölümde lisans eğitimi 12 Enstitü olarak yapılanan lisansüstü eğitimde de 600 den fazla bölümde yüksek lisans ve doktora eğitimi vermektedir. Ayrıca 8 tane de meslek okulu bulunan Marmara üniversitesi 20 kadar bölümde de önlisans eğitimi vermektedir.

Önceki yıllarda 14 yerleşkede faaliyet göstermekte olan ve tam bir şehir üniversitesi yapısında olan Marmara Üniversitesi yeniden yapılanma faaliyetleri ile Maltepede oluşturulan yeni kampüsü ile birçok fakültesini bu yeni ve gelişmiş kampüse taşımıştır. Şuanda 8 yerleşkesi bulunmaktadır. Yerleşkeleri Anadolu Hisarı , Bağlarbaşı , Başıbüyük , Dragos, Göztepe , Kartal ve Sultanahmettedir.

Marmara Üniversitesi Dilekçe Örneği yazımız içerisinde metin olarak , word ve pdf dosya türlerinde indirilebilir biçimde yazımız içerisinde yer almaktadır.

Marmara Üniversitesi Adres ve İletişim Bilgileri

Merkez Kampüs Adresi : Marmara Üniversitesi Göztepe Yerleşkesi 34722 Kadıköy – İstanbul

Telefonu : +90 216 777 00 00

Web Sitesi : https://www.marmara.edu.tr/

Sultanahmet Yerleşkesi : Küçük Ayasofya Mahallesi, Şehit Mehmetpaşa Yokuşu No:3, Fatih / İstanbul

Acıbadem Yerleşkesi : Acıbadem Mahallesi Acıbadem Caddesi 117 Üsküdar/İstanbul

Göksu Yerleşkesi : Göksu Mahallesi Marmara Hisarı Anadoluhisarı Kampüsü, 34815 Beykoz / İstanbul

Kartal Yerleşkesi : Cevizli Mahallesi Dr.Lütfi Kırdar Eğitim Araştırma Hastanesi Yanı D :11, Kartal/İstanbul

Bağlarbaşı Yerleşkesi : Altunizade Mahallesi Mahir İz Cd. no:4, Üsküdar/İstanbul, Türkiye

Dragos Yerleşkesi : Orhantepe Mahallesi, Turgut Özal Bulvarı, No: 21 Dragos, Kartal/İstanbul

Başıbüyük Yerleşkesi : Başıbüyük Mahallesi Süreyyapaşa Başıbüyük Yolu Sokak No:6, Maltepe/İstanbul

Marmara Üniversitesi Akademik Birimleri

Marmara Üniversitesi Lisans Eğitimini Fakülteler ve bu fakültelere bağlı bölümler üzerinden , Lisansüstü Eğitimini de Enstitüler üzerinden sağlamaktadır. Önlisans Eğitimleri de Yüksek Okullar üzerinden sağlanmaktadır. Aşağıda tüm Akademik Birimler Listelenmiştir.

Marmara Üniversitesine dilekçe ile başvuru yapılırken Üniversite yönetimi ile ilgili konularda Rektörlük Makamına , Fakülteler ile ilgili konularda Dekanlıklara , Bölümler ile ilgili konularda bölüm başkanlıklarına , Lisansüstü Eğitim ile ilgili konularda Enstitü Müdürlüklerine , Önlisans eğitimi ile ilgili konularda ise Yüksekokul Müdürlüklerine başvuru yapılması gerekmektedir.

Marmara Üniversitesi Fakülteleri :

  • Atatürk Eğitim Fakültesi
  • Diş Hekimliği Fakültesi
  • Eczacılık Fakültesi
  • Fen-Edebiyat Fakültesi
  • Güzel Sanatlar Fakültesi
  • Hukuk Fakültesi
  • İşletme Fakültesi
  • İktisat Fakültesi
  • İlahiyat Fakültesi
  • İletişim Faüktesi
  • Mühendislik Fakültesi
  • Sağlık Bilimleri Fakültesi
  • Siyasal Bilgiler Fakültesi
  • Spor Bilimleri Fakültesi
  • Teknik Eğitim Fakültesi
  • Teknoloji Fakültesi
  • Tıp Fakültesi

Marmara Üniversitesi Enstitüleri :

  • Avrupa Araştırmaları Enstitüsü
  • Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü
  • Eğitim Bilimleri Enstitüsü
  • Fen Bilimleri Enstitüsü
  • Gastroenteroloji Enstitüsü
  • Güzel Sanatlar Enstitüsü
  • İslam Ekonomisi ve Finansı Enstitüsü
  • Nörolojik Bilimler Enstitüsü
  • Orta Doğu ve İslam Ülkeleri Araştırmaları Enstitüsü
  • Sağlık Bilimleri Enstitüsü
  • Sosyal Bilimler Enstitüsü
  • Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü

Marmara Üniversitesi Yüksek Okullar ve Meslek Yüksek Okulları :

  • Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu
  • Takı Teknolojisi ve Tasarımı Yüksekokulu
  • Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu
  • Yabancı Diller Yüksekokulu
  • Adalet Meslek Yüksekokulu
  • Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
  • Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu
  • Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu

Rektörlüğe Bağlı Bölümler :

  • Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
  • Türk Dili Bölüm Başkanlığı

Marmara Üniversitesi Dilekçe Örneği

Marmara Üniversitesi Dilekçe Örneği

Marmara Üniversitesine Dilekçe Nasıl Yazılır ?

Marmara Üniversitesi bir Devlet Üniversitesidir ve yazılacak dilekçelerin Türkçe olarak yazılması gerekmektedir. Ayrıca resmi dilekçe yazımı kurallarına ve dilbilgisi kurallarına uygun biçimde yazılmış olmaları gereklidir.

Dilekçe yazımına başlamadan önce dilekçenin hangi maksat ile yazıldığına karar verilmesi ve bu dilekçenin hangi makam tarafından işleme alınacağının belirlenmesi gerekmektedir. Örneğin öğrenci ders alma kayıt dersten çekilme gibi eğitim genel eğitim ile alakalı konularda Öğrencilerin temel taleplerinin tamamı Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından karşılanmaktadır. Öğrenci ve düzenli eğitimi ile iligili dilekçeler öğrenci işleri tarafından kabul edilmektedir.

Yazılacak dilekçe Üniversite Yönetimi ile ilgili konularda ise Rektörlük , Fakülte yönetimi ile ilgili konularda ise Dekanlık , Bölüm ile ilgili konularda Bölüm Başkanlığına yazılmalıdır. Enstitü , Yüksek okul ve Meslek yüksekokullarında sunulan lisansüstü ve önlisans eğitimleri ile ilgili konularda ise Müdürlüklere hitaben dilekçe yazılmalıdır.

Hangi makama dilekçe yazılacak ise belirlendikten sonra dilekçe yazımına başlanabilir.

Dilekçe genel olarak düz beyaz çizgisiz temiz bir A4 kağıt kullanılarak yazılır ve elyazısı yada her çeşit yazı gereci kullanılarak yazılabilir. Yani elyazısı daktilo yazı makinası yazıcı kullanarak dilekçe yazılabilir. Tek kriter mavi yada daha koyu renk kalıcı bir mürekkep kullanılarak yazılması Türkçe , Dilbilgisi ve dilekçe yazımı kurallarına uygun biçimde kaleme alınmasıdır.

Marmara Üniversitesi yalnızca kendi görev konusu ile ilgili dilekçeleri ve yalnızca mevzuata uygun dilekçeleri işleme alabilmektedir, görevi ile ilgisiz yada mevzuata uygun olmayan dilekçeler olumlu yanıt almayacaktır.

Hitap makamı belirlendikten sonra dilekçenin en üstüne ortalanmış olarak hitap makamı yazılmalıdır. Örneğin hitap makamı olarak “Marmara Üniversitesi Rektörlüğüne” “Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanlığına” “Marmara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği Bölüm Başkanlığına” kullanabileceğiniz birkaç örnek hitap makamıdır, yukarıda belirttiğimiz gibi hangi Akademik Birime yazılı başvuru yapıyorsanız o birimin yönetimine hitaben dilekçe yazmanız gerekmektedir.

Daha sonra dilekçe konusu yazılmalıdır, dilekçe konusu dilekçeniz ile sunmakta olduğunuz temel isteminizi bir cümle ile özetlemeniz anlamına gelmektedir. Örneğin “Ders ekleme talebimin sunulmasından ibarettir” gibi bir dilekçe konusu ders ekleme talebinizi sunduğunuzu yeterli biçimde ifade eden bir dilekçe konusudur.

Sonraki bölüm düz metin bölümüdür burada dilekçeniz ile sunduğunuz taleplerinizi metin olarak yazmanız beklenmektedir. Bu metin bölümü paragraflara ayrılmış biçimde dilekçeniz ile ilgili genel açıklamalarınız, sunmanız gereken bilgiler , taleplerinizin gerekçeleri ve izahı ve taleplerinizin sunulması olarak bölümlediğiniz paragraflar olarak yazarsanız son derece makul ve yeterli bilgiler ile dilekçenizi düzenlemiş olursunuz.

Bu sayede öncelikle açıklamalarınız sunduğunuz bilgiler ve izahınız ile talepleriniz daha kolay anlaşılacaktır ve işleme konabilecektir.

Net anlaşılır ifadeler ile yukarıda belirttiğimiz sıralama ile kaleme alınan dilekçeler genellikle sorunsuz biçimde amacına ulaşmaktadır.

Dilekçede atıf yapılan tüm belgeler dilekçe ekinde yer almalıdır ve dilekçede belirtilmelidir. Ekli dilekçeler Türkçe olmalıdır.

Dilekçeler düzenleyen kişinin ismi ve ıslak imzası ile resmiyet kazanır isimsiz ve imzasız dilekçeler işlem görmezler.

Dilekçeler yalnızca dilekçeyi düzenleyen kişi tarafından şahsen sunulabilir başkası adına dilekçe sunulabilmesi için özel şartlar vardır. 18 yaşını doldurmamış kişilerin velileri , Kanuni temsilci , Kayyım yada Vasi atanan kişiler için temsilcileri, Tüm kurum ve tüzel kişilikler için yasal yetkilileri , Müteveffa kişiler için birinci derece yakınları başvuru yapabilirler. Bunun dışındaki tüm durumlarda vekaletname veya temsil yetkisini gösterir resmi belge asılları ile başvuru yapılması gerekmektedir.

Marmara Üniversitesi Dilekçe Örneği

Aşağıda sunmakta olduğumuz iki farklı dilekçe bulunmaktadır ilk dilekçe boş şablon bir dilekçedir, sırası ile hitap makamı , dilekçe konusu , dilekçe açıklamaları , bilgiler, gerekçeler ve izah , istemler bölümleri düzenlenerek dilekçe hazırlanabilir.

Diğer dilekçe ise ders ekleme dilekçesi olarak standart bir dilekçedir ve gerekli düzenlemeleri yaparak başvurularınızda kullanmanız mümkündür.

Öğrenci işleri ve Akademik Birimlerin standart işlemler için hazır dilekçeleri de bulunabilmektedir. Tüm dilekçeler için ilgili birim sekreterliğinden bilgi alarak işlem yapmanız tavsiye edilmektedir.

Boş Şablon dilekçe üzerinde parantez içinde büyük harf ile yazılmış bilgilendirmeleri okuyunuz anlayınız ve bilgilendirmeleri silerek ilgili alana gerekli bilgileri yazınız.


(!!HİTAP MAKAMINI BELİRLEYİNİZ VE YALNIZCA İLGİLİ MAKAMI YAZINIZ!!)
		Türkiye Cumhuriyeti Marmara Üniversitesi Rektörlüğüne
		Türkiye Cumhuriyeti Marmara Üniversitesi .................... Fakültesi Dekanlığına
		Türkiye Cumhuriyeti Marmara Üniversitesi .................... Bölüm Başkanlığına
		Türkiye Cumhuriyeti Marmara Üniversitesi .................... Müdürlüğüne



Dilekçe Konusu : (!!DİLEKÇE İLE SUNDUĞUNUZ ANA TALEBİNİZİ BİR CÜMLE İLE İFADE EDİNİZ!!)



(!!DİLEKÇENİZ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALARINIZI BİR PARAGRAF OLARAK YAZINIZ!!)


(!!SUNMANIZ GEREKLİ BİLGİLERİ BİR PARAGRAF OLARAK YAZINIZ!!)


(!!SUNMANIZ GERKELİ GEREKÇELER VE TALEPLERİNİZİN İZAHINI BİR PARAGRAF OLARAK YAZINIZ!!)

(!!TALEPLERİNİZİ BİR PARAGRAF OLARAK YAZINIZ!!)


	Yukarıda arz ve izah etmiş olduğum istemlerim ile ilgili gereğini saygılarım ile arz ve talep ederim.


Öğrenci No :
Fakülte : 
Bölüm : 
Akademik Danışman : 

Tc Kimlik No : 
İsim Soyisim : 
İkamet Adresi  : 
Telefonu : 
Eposta Adresi : 




						Tarih : 
						İsim Soyisim : 
						İmza :

		





		
		Türkiye Cumhuriyeti Marmara Üniversitesi .................... Fakültesi Dekanlığına
		

Dilekçe Konusu :  Ders alma izini istemimin sunulmasından ibarettir.



	........................ Fakültesi ..................... Bölümüne kayıtlı .............. Sınıf öğrencisiyim. Akademik Lisans Eğitimimde yer alan zorunlu ders içeriklerim arasında “................................................................................” dersi yer almakatadır.

	Geçtiğimiz eğitim dönemlerinde bu dersi almış olduğumu ve başarı gösteremeyrek FF notu aldığımı , eğitimimi tamamlamak için bu derste asgari başarı göstermemin zorunlu olduğunu bilgilerinize sunarım.

	Güncel eğitim döneminde ilgili ders bölümümüzde veya fakültemizdeki başka bir bölümde açılmamaktadır. Sayın Akademik Danışmanım ........................................... ile görüşmemizde ilgili dersin fakülteniza bağlı bir ............................ bölümünde bu dönem açıldığı ve buradan almamın gerekli olduğu kanaati tarafıma iletilmiştir, kendisinin tavsiyesi ve onayı olduğunu bilginize sunarım.

	Aşağıda belirttiğim dersi alabilmem için tarafıma izin verilmesi ve izinin öğrenci işleri daire başkanlığına yazılı olarak iletilmesi için gereğini saygılarım ile arz ederim.

Eklemek İstenen Ders 
Fakülte : 
Bölüm : 
Ders Kodu : 
Ders Adı  :
Öğretim Üyeri : 

Eğitim Bilgilerim
Öğrenci No :
Fakülte : 
Bölüm : 
Akademik Danışman : 

Kişisel Bilgilerim 
Tc Kimlik No : 
İsim Soyisim : 
İkamet Adresi  : 
Telefonu : 
Eposta Adresi : 


						Tarih : 
						İsim Soyisim : 
						İmza :

Scroll to Top