KYK Yurttan Ayrılma Kayıt Sildirme Dilekçesi

Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarında ikamet eden öğrenciler belirli durumlarda yurtlardan ayrılmak isteyebilirler, bu durumlar genel olarak mezuniyet , başka bir yurda geçiş , yatay geçiş ile başka bir üniversiteye geçiş yapılması , daha yakın bir yurtta boş oda olması sebebi ile yurt değişikliği, başka bir üniversite kazanılması sonucu şehir değişikliği ve eğitimin sonlandırılması gibi karşımıza gelmektedir. Genel olarak KYK yurtlarından öğrenciler kendi rızaları ile ayrılmaktadır herhangi bir adli suçu veya disiplin suçu olmayan öğrencilerin yurttan çıkarıldığı pek görülen bir durum değildir.

Öğrencilerin yurttan çıkarılması son pandemi döneminde potansiyel hastaların barındırılması ve kontrol altında tutulabilmesi gibi özel durumlar dışında neredeyse karşılaştığımız bir durum değildir. Devlet yurtları yazokulları da bulunması ve öğrencilerin barınma ihtiyacının da sürekliliği sebebi ile 365 gün hizmet sunmaktadır. Kurallara uygun ikamet eden öğrenciler barınma ihtiyaçlarını güvenle karşılayabilmektedir.

Yukarıda belirtiğimiz gibi gerekçelerden herhangi biri olduğudna KYK Yurttan Ayrılma Dilekçesi sunarak yurttan ayrılma talebinizi yurt müdürlüğüne bildirmeniz gerekmektedir. Bu dilekçe sonrası müdürlük başvurunuzu işleme alarak ayrılma işlemlerinizi yapacaktır. Yatırdığınız güvence bedeli banka yolu ile tarafınıza iade edileceği için aktif bir banka hesabı bilgisi de vermeniz gerekmetkedir.

KYK Yurttan Ayrılma Dilekçesi vermeden önce sonradan ikamet edeceğiniz yeri hiçbir şüphe olmayacak şekilde planlamanızı tamamlayınız ve burası bir evse elektrik su doğalgaz internet gibi temel ihtiyaçlarınızın abonelik işlemlerini en azından başlatınız. Eşya ve gereksinimlerinizi temin ederek yeni yerinizde rahat edebileceğiniz gereksinimlerinizi karşılayınız. Ayrıca ikametgahınızı yurt adresine aldıysanız Nüfus idaresine yeni ikametinizi 30 gün içerisinde bildirmeyi kesinlikle unutmayınız. KYK Yurttan Ayrılma Dilekçesi verildikten sonra yurttan çıkışınız yapılacak ve odanız yada yatağınız sıradaki bir öğrenciye tahsis edilecektir, bu sebeple çıkışınız yapıldıktan sonra çok kısa sürede tahliye etmeniz şarttır. Bu duruma hazırlıklı olarak planlamanızı yapınız. Çoğu yurtta birkaç gün içerisinde işleminiz yapılarak çıkışınız yapılır ve hemen yeriniz yeni bir öğrenciye tahsis edilir. Yurt müdürlüğü tarafından demirbaş kontrolü de yapılacaktır, dolabınızı boşaltıp asma kilidiniz varsa kaldırınız, kişisel eşyalarınızı toparlayarak hiçbir eşyanızın kalmamasına özen gösteriniz.

Taşınmanız sonrasındaki yerinizden memnun olmanızı , sağlık ve mutluluğunuzu ayrıca derslerinizde de başarınızı dileriz.

KYK Yurttan Ayrılma Dilekçesi aşağıda bilgilerinize sunulmuştur ikamet ettiğiniz yurt müdürlüğüne hitaben yazınız, banka hesabınızı yazmayı unutmayınız, odanızı ve yatağınızı tam boşaltacağınız tarihi vazgeçmeyeceğiniz net bir tarih olarak yazmayı kesinlikle unutmayınız. Yukarıdaki uyarılarımızı da dikkate alınız. KYK Yurttan Ayrılma Dilekçesi örneği yazının sonunda word pdf ve html formatlarında da paylaşılmıştır bilgisayarınıza indirerek düzenleyebilirsiniz.

KYK Yurttan Ayrılma Kayıt Sildirme Dilekçesi




	Türkiye Cumhurieti Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü 
	......................... Öğrenci Yurdu Müdürlüğüne,

	Dilekçe Konusu : Yurt kaydımın silinmesi ve yurttan çıkışımın yapılması istemimin sunulmasından ibarettir.

	Yurtdunuzun ........... nolu bloğunda yer alan .......... nolu odadaki ........... nolu yatakta ikamet etmekteyim. Kişisel sebepler ile ikametimi ............... tarihinde taşımaktayım, bu günden sonra yurtdunuzda ikamet etmiyor olacağım. Bu sebeple yurt kaydımın silinerek yurttan çıkışımın yapılması ve yerimin ihtiyacı olan başka öğrencilere tahsisi için için gereğini saygılarım ile arz ederim.

	Kaydım esnasında kurumunuza güvence bedeli olarak ........ TL tutarı yatırmıştım. Güvence bedelimin iadresini aşağıda bilgilerini sunacağım banka hesabına iadesi için gereğini saygılarım ile arz ederim.

	İsim Soyisim :

	Tc Kimlik No : 

	Banka Ünvanı : 

	Şube Adı / Şube Kodu : 

	Hesap Numarası : 

	IBAN Numarası : 

	Yeni İkamet Adresi  :

	Eposta Adresi : 

	Cep Telefonu : 




							Tarih :

							İsim Soyisim :

							Telefon : 

Scroll to Top