Karayolları Genel Müdürlüğü Dilekçe Örneği Karayolları Genel Müdürlüğü KGM ne yazılı müracatlar için dilekçe örneği dir. Karayolları Genel Müdürlüğü kamuya ait tüm karayollarının yapım, işletme ve bakımından sorumlu kamu kuruluşudur. Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı olarak görevini sürdürmektedir.
Karayolları Genel Müdürlüğü genellikle belediye görev alanı dışında kalmakta olan şehirlerarası yollar, işletmesi devlet tarafından yapılan otoyol ve köprüler ve şehiriçerisindeki çevreyolu gibi belediye sorumluluğunda olmayan karayollarının yapım , işletme ve bakımından sorumludur. Şehiriçerisinde yer alan il ilçe veya belde belediyelerinin sorumluluğunda olan tüm cadde ve sokakların yapım işletme de bakımı belediye görev ve sorumluluğundadır.
Ayrıca yap işlet devret veya kamu özel sektör ortaklığı biçiminde yapılan özel otoyol, tünel ve köprülerin işletmesi yüklenici özel şirkete aittir, bu karayolları ile ilgili KGM nün bir sorumluluğu veya görevi yoktur.
Karayolları Genel Müdürlüğü Dilekçe Örneği yazımız içerisinde metin word ve pdf dosya türlerinde paylaşılmıştır.
Karayolları Genel Müdürlüğü Adres ve İletişim Bilgileri
Karayolları Genel Müdürlüğü Merkez Aresi : İnönü Bulvarı No 14 Yücetepe / Ankara
Telefonu : +90 312 449 90 00
Eposta Adresi : info@kgm.gov.tr
Kayıtlı Eposta Adresi : kgm@hs01.kep.tr
Websitesi : https://www.kgm.gov.tr/
KGM Bölge Müdürlükleri Adres ve İletişim Bilgileri
İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü
Adres: Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü Hamidiye Mahallesi Kemerburgaz Caddesi No:170 KAĞITHANE /İSTANBUL
Telefon: +90 212 312 50 00
İzmir 2. Bölge Müdürlüğü
Adres: Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü Kazım Dirik Mahallesi Sanayi Caddesi No:41 BORNOVA /İZMİR
Telefon: +90 232 493 50 00
Konya 3. Bölge Müdürlüğü
Adres: Karayolları 3.Bölge Müdürlüğü Horozluhan Mahallesi Ankara Caddesi No:151 SELÇUKLU /KONYA
Telefon: +90 332 224 27 00
Ankara 4. Bölge Müdürlüğü
Adres: Karayolları 4.BölgeMüdürlüğü Zübeyde Hanım Mahallesi Etlik Caddesi No:19 DIŞKAPI/ ANKARA
Telefon: +90 312 550 60 00
Mersin 5. Bölge Müdürlüğü
Adres: Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü Osmaniye Mahallesi Akbelen Bulvarı No:2 TOROSLAR/MERSİN
Telefon: +90 324 241 30 00
Kayseri 6. Bölge Müdürlüğü
Adres: Karayolları 6.Bölge Müdürlüğü Osman Kavuncu Caddesi MELİKGAZİ / KAYSERİ
Telefon: +90 352 315 39 00
Samsun 7. Bölge Müdürlüğü
Adres: Karayolları 7.Bölge Müdürlüğü Esenevler Mahallesi Alaçam Caddesi No : 48 ATAKUM/SAMSUN
Telefon: +90 362 311 80 00
Elazığ 8. Bölge Müdürlüğü
Adres: Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü Zübeyide Hanım Caddesi ELAZIĞ
Telefon: +90 424 234 67 00
Diyarbakır 9. Bölge Müdürlüğü
Adres: Karayolları 9.Bölge Müdürlüğü Büyükalp Caddesi YENİŞEHİR/DİYARBAKIR
Telefon: +90 412 241 02 00
Trabzon 10. Bölge Müdürlüğü
Adres: Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü Yıldızlı Mahellesi AKÇAABAT/TRABZON
Telefon: +90 462 455 50 00
Van 11. Bölge Müdürlüğü
Adres: Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü Kıyıcak Mahallesi 5033 sokak No:2 EDREMİT/VAN
Telefon: +90 432 485 10 50
Erzurum 12. Bölge Müdürlüğü
Adres: Karayolları 12.Bölge Müdürlüğü Yunusemre Mahallesi MERKEZ / ERZURUM
Telefon: +90 442 232 04 00
Antalya 13. Bölge Müdürlüğü
Adres: Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü Fabrikalar Mahallesi Gazi Bulvarı MERKEZ / ANTALYA
Telefon: +90 242 320 70 00
Bursa 14. Bölge Müdürlüğü
Adres: Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü 152 Evler Mahallesi Ankara Yolu Caddesi No:286 YILDIRIM/BURSA
Telefon: +90 224 281 60 00
Kastamonu 15. Bölge Müdürlüğü
Adres: Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü Kuzeykent Mahallesi Alparslan Türkeş Bulvarı No:53 MERKEZ/ KASTAMONU
Telefon: +90 366 215 23 35
Sivas 16. Bölge Müdürlüğü
Adres: Karayolları 16. Bölge Müdürlüğü Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı No:39 KÜMBET/SİVAS
Telefon: +90 346 258 50 00
Kars 18. Bölge Müdürlüğü
Adres: Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü Yenişehir Mah. Alparslan Türkeş Bulvarı No:8 MERKEZ/ KARS
Telefon: +90 474 453 60 00
Tavşancıl Kocaeli İkmal Müdürlüğü
Adres: Karayolları İkmal Müdürlüğü Yahya Kaptan Mahallesi D-100 Karayolu No:2 Tavşancıl Mevkii DİLOVASI / KOCAELİ
Telefon: +90 262 753 03 11
Karayolları Genel Müdürlüğüne Dilekçe Nasıl Yazılır ?
KGM bir kamu kurumudur ve yazılacak dilekçelerin Türk Dili ve Dilbilgisi kurallarına ve resmi dilekçe yazımı kurallarına uygun biçimde Türkçe olarak yazılması gerekmektedir.
Ayrıca yazılacak dilekçenin KGM görevli olduğu bölgeler ile ilgili konularda , görev konusu ile alakalı konularda ve mevzuata uygun konularda yazılan dilekçelere olumlu yanıt verme şansı vardır. KGM görev alanı dışındaki karayolları otoyol köprü ve tüneller ile ilgili başvurulara olumlu yanıt verilmemektedir ve ayrıca mevzuata uygun başvurulara yanıt verilebilmektedir.
KGM sorumluluğundaki tüm karayollarının giriş noktalarında KGM sorumluluğunda olduğuna dair tabelalar bulunmaktadır.
Büyükşehir İl İlçe ve Belde belediye görev alanlarındaki tüm konular ile ilgili sorumlu olan belediyeye müracat edilmesi gerekmektedir.
Tüm özel otoyol köprü tüneller için de ilgili özel şirket genel müdürlüğüne müracat edilmesi gerekmektedir.
Yazılacak dilekçelerin KGM genel müdürlüğünü ilgilendiren idari konularda ise genel müdürlük makamına, otoyol köprü tünel gibi genel ulaşım ve operasyona dair dilekçelerin ise bölge müdürlükleri makamlarına yazılması önerilmektedir.
Kısaca dilekçe yazımından bahsetmek gerekirse dilekçe boş temiz çizgisiz bir a4 kağıt üzerinde el yazısı dahil her çeşit yazım cihazı ile yazılabilir , tek önemli konu yazıların okunabilmesi ve kalıcı olmasıdır.
Dilekçenin yazımına hitap makamı ile başlanmaktadır, genel müdürlük makamına yazılacak dilekçelerin hitap makamı “Karayolları Genel Müdürlüğüne” olarak yazılabilir, bölge müdürlüklerine yazılacak dilekçeler ise “Karayolları Genel Müdürlüğü İstanbul 1. Bölge Müdürlüğüne” benzeri ilgili makamın tam ünvanına yazılmalıdır.
Sonraki yazılması gereken bilgi dilekçe konusudur, dilekçe konusu dilekçe ile sunulan temel istemin bir cümle ile ifade edilmesi anlamına gelmektedir. Bu bilgiyi okuyan yetkilinin dilekçenin ne konuda yazıldığını anlayabileceği bir bilgi sunulmalıdır.
Dilekçenin kalan kısmı serbest metin kısmıdır, burada dilekçe ile sunulan istemin açıklanması , izah edilmesi ve taleplerin sunulması beklenmektedir. Genel alışkanlıkta ilk önce dilekçenin neden sunulduğuna dair bir açıklama paragrafı , başvuru ile ilgili gerekli bilgileri ifade eden bir bilgilendirme paragrafı , başvurunun izahını ve gerekçelerini sunan bir izah paragrafı ve talepleri ifade eden bir talepler paragrafı sunulması makul karşılanmaktadır.
Bu sayede dilekçeyi değerlendiren yetkililer açıklaması yapılan , gerekli bilgiler sunulan , gerekçeleri izah edilen ve en sonunda sunulan taleplerinizi makul bir şekilde zorlanmadan anlayabilecektir ve işlemler kolay biçimde yapılabilecektir.
Yazım esnasında 15 kelimeden uzun cümleler kurmamaya , 8 Cümleden uzun paragraflar oluşturmamaya özen göstererek , net yalın anlaşılır sade ifadeler ile kaleme aldığınız dilekçeler makul sürede sonuçlanabilecektir.
Tüm resmi dilekçeler tarih isim ve ıslak imza taşımalıdır, imzasız dilekçeler işlem görmezler. Dilekçeler ilgili makama şahsen sunulmalıdır, bazı konulardaki dilekçelerin KEP veya posta yolu ile gönderilmesi mümkündür, Kurum ile iletişime geçerek KEP veya posta yolu ile dilekçe gönderilebileceğinin onayı ve oluru alındıktan sonra KEP veya PTT ile iadeli taahhütlü gönderim yapabilirsiniz.
Başkası adına dilekçe ile başvuru yapılabilmesi çeşitli şartlara bağlıdır, 18 yaşından küçükler için velileri , Vasi Kayyım veya kanuni temsilci atanmış kişiler için temsilcileri, tüm kurum ve tüzel kişiler için resmi temsilcileri başvuru yapabilirler. Bunun dışındaki başvurular için vekaletname veya temsil yetkisini gösterir belge asılları ile birlikte başvuru yapılması gerekmektedir.
Karayolları Genel Müdürlüğü Dilekçe Örneği
Aşağıda iki adet Karayolları Genel Müdürlüğü Dilekçe Örneği yer almaktadır. Birinci dilekçe boş şablon bir dilekçedir bu dilekçeyi yukarıda izah edilen biçimde dilekçe hitap makamı , dilekçe konusu , açıklamalar , bilgiler , izah ve gerekçeler ve talepler bölümünü düzenleyerek ıslak imzalı biçimde düzenleyip KGM yazılı başvurularınızda kullanabilirsiniz.
İkinci dilekçe ise İstanbulda Karayolları Genel Müdürlüğü denetiminde bulunan bir devlet karayolunda bir kaza yapan ve kamu malına zarar veren duyarlı bir vatandaşın zararın tazmini için kuruma müracatını konu lan bir dilekçe örneği sunulmuştur, bu dilekçeyi örnek bir dilekçe olarak dikkate alabilirsiniz.
Karayolları Genel Müdürlüğüne
Karayolları Genel Müdürlüğü ........................ Bölge Müdürlüğüne
Dilekçe Konusu :
Tc Kimlik No:
İsim Soyisim :
İkamet Adresi :
Telefon Numarası :
Eposta Adresi :
Tarih :
İsim Soyisim :
İmza :
Ekler :
1-
2-
3-
4-
Karayolları Genel Müdürlüğü İstanbul 1. Bölge Müdürlüğüne
Dilekçe Konusu : Maddi Hasarlı Kaza sonucu hasarın tazmin istemimin sunulmasından ibarettir.
................. Günü ........... Saati ................. Nolu Devlet Karayolunda seyir halindeyken yola fırlayan bir köpeğe çarpmamak için yaptığım ani manevra sonucunda karayolu refüjlerine çarparak kaza yaptım. Kaza sonucunda başı boş köpek dahil herhangi bir yaralanma oluşmamıştır, sigorta şirketinin araç çekicisi benim bulunmadığım ve zamanını bilemediğim bir şekilde aracımı kaldırmış ve ................................................ isimli servise ................. saatinde teslim etmiştir. Tarafıma kaza ile ilgili herhangi bir emniyet veya KGM yazışması da ulaşmamıştır.
Aracımın geçerli Kasko ve Zorunlu Trafik Sigortası bulunduğumdan aracım tamir edilerek tarafıma teslim edilmiştir. Sigorta Şirketi ile görüşmememde kurumunuzdan kendilerine herhangi bir müracat yapılmadığı , Emniyet ve Karayolları ile görüşerek bilgi almam gerektiği iletilmiştir.
Kurumunuzca işletilen ve tarafımca zarar verilen karayolu ile ilgili oluşan kamu zararının tazmin edilmesi için sigorta şirketine resmi yazı yazılması için kurumunuza müracat etme zaruretim hasıl olmuştur.
............... Günü ......... Saati ................ Nolu Devlet Karayolu ................ İstikameti ......... Kmsi ..................... Mevkiinde .............................. Önünde (GPS : .......... , ...........) oluşan kaza ile ilgili ekli fotoğraflarda tespit ettiğim zararın tarafımca yapıldığını ve tazmininin sigorta şirketi tarafından karşılanacağını beyan etmekteyim.
Yaptığım kaza sonucu oluşan maddi zararın tespit edilerek belgelenmesi , resmi yazı olarak .................................... Şirketine .................................................................. adresine posta yolu ile iletilmesi , bir kopyasının ikamet adresime de gönderilmesi için gereğini saygılarım ile arz ederim.
Tc Kimlik No:
İsim Soyisim :
İkamet Adresi :
Telefon Numarası :
Eposta Adresi :
Kaza Yapılan Araç Plakası :
Mali Mesuliyet Sigorta Şirketi ve Poliçe No:
Kasko Sigorta Şirketi ve Poliçe No:
Tarih :
İsim Soyisim :
İmza :
Ekler :
1- Tescil ve Trafik Belgesi
2- Trafik Sigorta Poliçesi
3- Kasko Sigorta Poliçesi
4- Kazaya İlişkin Fotoğraflar