Belediye Yurt Başvuru Dilekçesi belediyelerin öğrenci yurtdu imkanına başvuru yapmak için yazılı müracat dilekçesidir. Belediyeler sosyal belediyecilik hizmetleri arasında öğrenciler için yurt hizmeti de sunabilmektedir. Genellikle Yüksek Öğrenim yurtdu biçiminde düzenlenen bu yurtlar özellikle büyükşehir belediyelerinin hizmetleri arasında genellikle yer almaktadır.
Belediyeler bu hizmetleri ihtiyaç sahibi öğrencilere bedelsiz sundukları gibi belirli ücretler karşılığında da sunabilmektedir. Bu durum belediyeden belediyeye değişkenlikler gösterdiği için yazımız içerisinde genel süreçlerden hakkında bilgi verme şansımız bulunmaktadır.
Bulunduğunuz il ve ilçeye göre belediyelerin yurt imkanlarını ilgili belediye web sitelerini araştırarak , belediyeye giderek veya belediye çağrı merkezi ile görüşerek öğrenme olanağınız vardır.
Belediye Yurtları Hakkında Nasıl Bilgi Alabilirim ?
Belediye Web Siteleri , Çağrı Merkezleri , Belediyeye şahsen müracat veya sosyal medya üzerinden erişerek Belediyelerin yurt imkanları hakkında bilgi almanız mümkündür.
Belediye Yurtlarının kullanım şartları nedir ?
Belediye yurtlarının kullanımında çeşitli kriterler olabilmektedir bunların genel olarak aşağıdaki maddelerin bir kısmı olabileceğini dikkate alınız, her belediyenin ve yurdun kendine özel kriterleri de bulunabilir.
- Örgün öğretim öğrenci olunması
- Belirli bir yaştan küçük olunması
- Adli sicil kaydı bulunmaması
- Eğitim kurumlarında uzaklaştırma cezası uygulanan disiplin suçu bulunması
- Bir işte çalışmıyor durumda olunması
- Aile fertlerinde kamu görevlisi bulunması
- Aile fertlerinde şehit yada gazi bulunması
- Aile kişi başına düşen gelirin belirli sınırın altında olması
- Türk Vatandaşı olunması
- Başka bir devlet yurdundan kendi isteği ile ayrılmış olmaması
- Başka bir yurt sağlanmış ama kullanmayı istememiş olması
- Belirli bir üniversitenin fakültenin veya bölümün öğrencisi olması
Yukarıda belirttiğimiz gibi kriterlere göre başvuru yapma imkanınızın olup olmadığını Belediye veya Yurt müdürlüğüne müracat ederek öğrenme imkanınız vardır.
Belediyeye yurt başvurusu nasıl yapılmaktadır ?
Tüm belediyelerin farklı prosedürleri olabilmektedir bu sebeple belediyeden hangi makama müracat edeceğinizi öğrenmeniz faydalı olacaktır.
Genellikle aşağıda listesini sunacağımız belgelerin belirli bir kısmı talep edilerek yurt başvurunuz işleme alınabilmektedir.
- Kimlik Aslı ve Fotokopisi
- Fotoğraf
- Öğrenci Belgesi yada ÖSYM yerleştirme sonuç belgesi
- KYK yurt durumunu gösterir belge
- Veli Maaş Bordrosu
- Sağlık Raporu
- Adli Sicil Kaydı
Tüm yurt başvurularını karşılayabilecek yatak sayısı genellikle yoktur bu sebeple genel olarak belediyeler maddi imkanı düşük olan öğrencilere , şehit gazi çocukları ve yakınlarına öncelik tanımaktadır. Bu sebeple yapacağınız başvurunun kabul olma ihtimali yanında kabul olmama ihtimali de bulunduğunu göz önünde bulundurarak barınma ihtiyacınızı alternatif yollar ile çözümleyecek başvuruları eğitim yılı başlamadan halletmeniz gerektiğini unutmayınız.
Belediye Yurt Başvuru Dilekçesi Nasıl Yazılır ?
Herşeyden önce yurt başvurusu yapabilmeniz için başvuru yaptığınız belediyenin yurt hizmeti olması gerekmektedir, olmayan bir hizmeti size sunma şansları olmadığı unutulmamalıdır.
Belediyeler resmi kamu kurumlarıdır bu sebeple resmi dilekçe yazım kurallarına uygun dilekçe yazılarak yazılı müracat yapılabilmektedir. Genel olarak aşağıdaki konulara dikkat edilerek yazılan bir dilekçe işleme alınabilecektir.
Dilekçe doğru makama yazılmalıdır , Belediyeden öğreneceğiniz makama hitaben bir dilekçe yazmanız gerektiğini unutmayınız, örneğin belediyeden aldığınız bilgide Belediye Başkanlığı makamına dilekçe yazmanız gerektiği söyleniyorsa “Türkiye Cumhuriyeti …………………. Büyükşehir Belediye Başkanlığına” makamına yazılması doğru bir makamdır, Belediye size Yurt Müdürlüğü makamına dilekçe ile müracat etmeniz gerekli derse; Dilekçe makamı “Türkiye Cumhuriyeti …………………… Belediye Başkanlığı Yurt Müdürlüğü” olarak düzenlenebilir.
Bazı durumlarda ilgili yurt müdürlüklerinin kendisine müracat edilmesi gerektiğinden yurtdun ünvanına başvuru yapılması da gerekli olabilmektedir , bu durum için örnek hitap makamıda “Türkiye Cumhuriyeti ………………….. Belediye Başkanlığı …………………………… Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu Müdürlüğüne” biçiminde olabilir.
Dilekçe konusu yurt başvurusu yapmış olduğunuzu ifade eden net bir cümle olarak sunulmalıdır. Örneğin “Yüksek Öğrenim yurdu başvurumun sunulmasınan ibarettir” yeterli bir cümledir. Dilekçe konusu dilekçeniz okunmadan dilekçeniz ile sunmakta olduğunuz istemin anlaşılabileceği kısa ve net bir cümledir.
Açıklamalar ve gerekli bilgileri anlamlı birkaç paragraf olarak yazdıktan sonra son paragrafta isteminizi anlaşılır ve saygılı ifadeler ile sunmanız yeterlidir.
Belediye Yurt Başvuru Dilekçeleri nin ilgili makama ıslak imzalı olarak şahsen teslim edilmesi beklenmektedir. 18 yaşından küçük kişiler için velilerinin yada vasilerinin dilekçeyi düzenlemesi ve şahsen müracat etmesi gerekmektedir.
Belediye Yurt Başvuru Dilekçesi
Aşağıda sunmuş olduğumuz örnek Belediye Yurt Başvuru Dilekçesi üniversiteye yerleşmiş ve KYK yurdu çıkmamış , ailesi ile beraber farklı bir şehirde ikamet eden , çalışmayan ve ailesinin maddi durumu ev veya özel yurdu karşılamaya el vermeyen kıymetli bir öğrenci kardeşimizi temsilen yazılmıştır. Sizde örnekteki biçimde anlaşılır , net , makul ifadeler ile kendi durumunuzu izah ederek saygılı ifadeler ile yurt başvurunuzu Belediye makamına iletiniz.
Türkiye Cumhuriyeti ......................... Belediye Başkanlığı
Yüksek Öğrenim Yurt Müdürlüğüne
Dilekçe Konusu : Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu başvurumun sunulmasından ibarettir.
Belediyeniz hizmet bölgesinde yer almakta olan ................................ Üniversitesi
........................................ Fakültesi ................................................. bölümünü ÖSYM LYS sınavı ile kazanmış olduğumu ve Kredi Yurtlar Kurumu yurt başvurumda tarafıma yurt tahsis edilemediğini bilgilerinize sunarım.
Çalışmıyor oluşum , Ailemde yalnız babamın çalışıyor oluşu ve maddi olarak zorluk çekiyor olmamız sebebi ile özel bir yurt veya ayrı bir ev tutmak için maddi imkanım bulunmamaktadır. Aslen ailemle beraber ............................... ikamet ediyor oluşum sebebi ile bir yurt bulamadığım takdirde üniversite eğitimi alma imkanım bulunmamaktadır.
Belediyeniz yetkileri ile yaptığım görüşmede .......................... Yüksek Öğretim .............. Öğrenci Yurdunuzun kampüsüme yakın bir noktada bulunduğu ve bu kampüste okuyan çok sayıda öğrenciyi misafir ettiğinizi memnuniyet ile öğrenmiş durumdayım.
Yukarıda arz ve izah ettiğim gerekçeler ve tarafınızca Res'en takdir olunacak gerekçeler ile;
Yüksek Öğretim Yurt başvurumun kabulü, eğer mümkün ise yukarda belirttiğim yurtta kontenjan tanınması , eğer mümkün değilse en yakın yurtta bir kontenjan tanınması için gereğini saygılarım ile arz ederim.
Tc Kimlik No:
İsim Soyisim:
İkamet Adresi :
Telefon :
Eposta Adresi :
Üniversite :
Kampüs :
Fakülte :
Bölüm :
Sınıf :
Öğrenci No :
Tarih:
İsim Soyisim
İmza :
Çok kıymetli genimiz, sizin yurt başvurunuzun olumlu sonuçlanmasını ve zorluk yaşamadan öğrenciliğinizi tamamlayarak kendi ayakları üstünde duran , iyi yetişmiş , mutlu bir birey olarak yaşamınızı sürdürmenizi diliyoruz. Sağlık , Mutluluk , Huzur ve Başarı dileriz.
Türkiye Cumhuriyeti Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü KYK Web Sitesi: https://kygm.gsb.gov.tr/
Türkiye Cumhuriyeti Belediyeler Birliği Web Sitesi: https://www.tbb.gov.tr/
“Biz her şeyi gençliğe bırakacağız… Geleceğin ümidi, ışıklı çiçekleri onlardır. Bütün ümidim gençliktedir.”
Mustafa Kemal Atatürk
“Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz.”
Mustafa Kemal Atatürk