Basın İlan Kurumu Dilekçe Örneği

Basın İlan Kurumu Dilekçe Örneği Basın İlan Kurumuna yapılacak yazılı müracatlarda kullanılabilecek örnek dilekçedir. Basın İlan Kurumu kamu kurumlarının yazılı basına verecekleri ilanların adil ve tarafsız biçimde tüm yazılı medya organlarına ulaştırılması ile görevli kamu kurumudur. 1961 yılında göreve başlamış olan Basın İlan Kurumu tüm kamu kurumlarının yayınlayacağı ilanları bir merkezde toplayarak yayıncı kuruluşlara iletilerek yayınlanmasını sağlayan ve bu yayınları denetleyen kurumdur.

Günümüz teknolojisine uygun biçimde tüm faaliyetler elektronik ortamda da yürütülmektedir.

Yazımız içerisinde Basın İlan Kurumu adres ve iletişim bilgileri , web sitesi , sunmuş olduğu elektronik hizmetler , Edevlet üzerinden sunulan hizmetler , web sitesi üzerinden sunmakta olduğu hizmetler , örnek dilekçe metni ve word pdf dosya türlerinde dilekçe örneği sunulacaktır.

Basın İlan Kurumu Adres ve İletişim Bilgileri

Adresi : Abdurrahman Nafiz Gürman Mah., General Ali Rıza Gürcan Cad., No:27 Patform Merter A Blok Kat 2 No 119 PK 34173 GÜNGÖREN /İSTANBUL

Telefon Numarası : +90 212 999 40 40

Web Sitesi :https://bik.gov.tr/

Basın İlan Kurumuna Dilekçe Nasıl Yazılır?

Basın İlan Kurumu bir resmi kurumdur ve yazılacak dilekçelerin Türkçe ve Dilbilgisi kurallarına uygun şekilde yazılması , resmi dilekçe yazımı kurallarına dikkat edilerek yazılması , ıslak imzalı olması şartları bulunmaktadır.

Ayrıca kuruma yazılacak dilekçenin Basın İlan Kurumunun görevi konusunda yazılıyor olması gerekmektedir, görev alanı dışındaki konularda kurumun bir hizmet sunma veya isteminizi karşılama görevi yoktur.

Basın İlan Kurumu kamunun vereceği ilanların yazılı medyada en çok vatandaşa ulaşabileceği şekilde yer alması için denetim ve yönetim görevi bulunmaktadır.

Ayrıca kamu ilanlarının sunulduğu ilan.gov.tr sitesinin idaresi de Basın İlan Kurumu tarafından sağlanmaktadır.

Kuruma dilekçe yazarken hitap makamı “Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğüne” makamı doğru bir hitaptır. Dilekçe konusu yazmanız tavsiye edilmektedir, dilekçe konusu dilekçenizde sunmakta olduğunuz isteminizi bir cümle ile ifade etmeniz anlamına gelmektedir.

Dilekçenin devamında paragraflar halinde dilekçeniz ile ilgili açıklamalarınızı sunmanız gereken bilgileri ve isteminizi sunmanız yeterlidir. Dilekçenin sonunda kişisel bilgilerinizi ve tarihi ve ıslak imzanızı atarak dilekçenizi tamamlayabilirsiniz.

Tüm dilekçelerin kurum makamına şahsen sunulması gerekmektedir , 18 yaşından küçükler için veli yada vasileri dilekçe sunmalıdır. Tüzel kişilikler için kanuni temsilcileri dilekçe sunmaya yetkilidir. Başka bir kişi yada kurum namına dilekçe sunacak kişilerin kanuni temsilci olduğunu gösterir belge veya noter vekaleti sunmaları gerekmektedir.

Basın İlan Kurumu Dilekçe Örneği




		Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğüne


	Dilekçe Konusu : ...................DİLEKÇENİZİN KONUSUNU YAZINIZ ...................



............................ AÇIKLAMALARINIZI YAZINIZ (PARAGRAF)..............................


............................ GEREKLİ BİLGİLER (PARAGRAF)..............................


............................ TALEPLERİNİZİ YAZINIZ (PARAGRAF)..............................



	Yukarıda arz ve izah ettiğim hususlarda gereğini saygılarım ile arz ve talep ederim.


TC KİMLİK NO :
İSİM SOYİSİM : 
İKAMET ADRESİ : 
CEP TELEFONU : 
EPOSTA : 


						Tarih :
			
						İsim Soyisim : 
					
						İmza : 

Basın İlan Kurumu tarafından EDevlet Üzerinden sunulmakta olan hizmetlere erişim sayfası : https://www.turkiye.gov.tr/basin-ilan-kurumu

Basın İlan Kurumu tarafından kurum web sitesi üzerinden sunulmakta olan hizmetlere erişim sayfası : https://bik.gov.tr/e-uygulamalar/

Exit mobile version