Barodan Avukat Talebi Dilekçe Örneği

“Barodan Avukat Talebi Dilekçe Örneği” başlıklı içeriğimizde; baronun ücretsiz şekilde tarafınıza avukat atamasını istemeniz durumunda nasıl başvuruda bulunabileceğinize dair detaylara ve ilgili dilekçe örneğine yazımız üzerinden ulaşabilirsiniz.

Ayrıca, avukat talebi konulu aramalarınızda karşınıza “mahkemeden avukat isteme dilekçe örneği” gibi ifadelere sahip sonuçlar da çıkabilmektedir. Bilinmelidir ki, kentsel dönüşüm ve riskli yapı ifadeleri aynı anlama gelmektedir.

Avukat Talebi Ne Zaman Sonuçlanmaktadır?

Adli yardım başvurusu bölgede hizmet veren boraya yapılmaktadır. Talep adli yardım bürosu ya da ilgili temsilciliğe iletilmektedir ve başvuru sırasında istenilen evrakların tamamlanması ile inceleme başlatılmaktadır. Bu esnada dava talebinde haklı olduğunu kanıtlayan kişilerin yardım başvuruları değerlendirilmeye alınmaktadır. Baroya iletilen başvurunun haklılığı araştırılmakta ve ardından nihai karar verilmektedir. Dolayısıyla, net bir süre vermek pek doğru olmayacaktır.

Avukat Talebinde Bulunabilmek İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?

Barodan avukat talebinde bulunabilmeniz için öncelikle maddi olarak yetersiz olduğunuzu ispatlamanız gerekmektedir. Bunu da ancak ilgili belgelerle yapabilirsiniz. Fakirlik belgesi gibi belgelerde durumunuzu ispat edebilirseniz harçlardan muaf olursunuz. Ardından, adliye biriminin onayı ile baro tarafından bir avukat tarafınız için görevlendirilecektir. Öte yandan, baro avukat gönderirken sizden bazı belgeler de talep edebilir. İlgili belgeleri alt başlıkta görebilirsiniz.

Avukat Talebi İçin Başvuru Belgeleri Nelerdir?

Barolara hafta içi her gün hukuki yardım talebi olan kişiler ücretsiz avukatlık desteği almak adına başvuruda bulunabilmektedir. Başvuru yapacakları sunması gereken bazı belgeler bulunmaktadır:

  1. Muhtardan alınan fakirlik belgesi
  2. Muhtardan alınan ikametgâh belgesi
  3. Nüfus cüzdanı fotokopisi
  4. Dava için gerekli olan belgelerin fotokopileri
Barodan Avukat Talebi Dilekçesi Nasıl Yazılır?

Baroya avukat talebinde bulunmak için yazılması gereken dilekçede, her zaman olması gerektiği gibi ilgili kuruma/kişiye hitap ederek ederek başlanmalı. Sonrasında açık ve öz bir şekilde konudan bahsedilmeli ve gerekli açıklamalar da belirtilerek dilekçe tamamlanmalı. Klasik olarak dilekçenize ad soyad ve imzanızı eklemeyi de unutmayınız.

Barodan Avukat Talebi Dilekçesi
                       ....... BAROSU MÜDÜRLÜĞÜNE


DAVACI	: Ad Soyad (T.C. No: ...)

ADRES  	:

KONU	: Barodan avukat talebi

AÇIKLAMA:
       Davacı olarak, eşim  ...... ......’dan boşanmak  istiyorum. Ancak maddi imkanlarımım kısıtlı olmasından ve avukat ihtiyacım olduğundan, aile mahkemesinde görülecek boşanma davam için baronuzun tarafıma avukat tayin etmesini saygılarımla arz ederim. .../.../....


                                                              İmza
                                                          Ad Soyad

Konuya İlişkin Yararlı Olabilecek Diğer Bağlantılar:

Exit mobile version