Türk Tarih Kurumu Dilekçe Örneği

Türk Tarih Kurumu Dilekçe Örneği Türk Tarih Kurumuna yazılı başvuru yapmak için kullanabileceğiniz dilekçe örneği dir. Kuruluşu Sayın Mustafa Kemal Atatürk’ün katıltığı 6. Türk Ocakları 6. kurultayında yine kendi fikri ile olan Türk Tarih Araştırmaları Kurumu günümüzde Türk Tarih Kurumu ünvanı ile faaliyetini sürdürmektedir. Türk Tarih Kurumu Türk tarihinin bilimsel olarak araştırılması ve bu konuda yayınların yapılması görevine ek olarak kongreler de düzenleyerek Türk Tarihinin Türk Ulusuna yaygın şekilde öğretilmesi konusunda bilimsel çalışmalar yapmaya devam etmektedir.

Türk Tarih Kurumu Adres ve İletişim Bilgileri

Türk Tarih Kurumu Adresi : Hacettepe Mahallesi Kızılay Caddesi No: 1 ALTINDAĞ / ANKARA

Telefonu : +90 312 310 23 68

Faks Numarası : +90 312 310 16 98

Websitesi : https://www.ttk.gov.tr/

Eposta Adresi : ttkinfo@ttk.gov.tr

KEP Adresi : tarihkurumu@hs01.kep.tr

Türk Tarih Kurumuna dilekçe nasıl yazılır ?

Türk Tarih Kurumu bir resmi kurumdur bu sebeple yazılacak dilekçelerin resmi dilekçe yazımı kurallarına uygun biçimde kaleme alınması gerekmektedir.

Kısaca açıklamak gerekirse , Türk Tarih Kurumuna yazılacak dilekçelerin Türkçe olması gerekmektedir, Türk Dili , Dilbilgisi ve resmi dilekçe yazımı kurallarına uygun biçimde kaleme alınması gerekmektedir. Ayrıca dilekçelerin Türkçe latin harfleri ile makul boyutta ve genel geçerli yazı tipleri ile yazılması gerekmektedir.

Farklı dillerde, farklı karakterler ile yazılan dilekçeler işlem görmez.

Dilekçeler boş temiz A4 boyutlu çizgisiz temiz beyaz kağıtlar ile sunulabilir, farklı boyut renk ve şekilde kağıt kullanılamaz. Yazı rengi siyah olmalıdır, ıslak imzalı olarak sunulmalıdır. İmzasız isimsiz dilekçeler işlem görmez.

Dilekçeler Türk Tarih Kurumu görev konusunda ve mevzuata uygun istemler sunmalıdır, kurumun görev konusunda olmayan yada mevzuat ile çeşişen dilekçeler işlem görmezler.

Dilekçe yazımında hitap makamı en üste ortalı olarak “Türk Tarih Kurumu Başkanlığına” olarak ifade edilebilir. Dilekçe konusu birkaç satır altta ve sola yaslı olarak yazılmalıdır. Yazılı başvuru sebebinin bir cümle olarak özetlenmesi yeterlidir.

Sonraki kısım serbest metin bölümdür burada başvuru sebebinin izahı , gerekçe ve dayanaklar , gerekli bilgiler ve belge atıfları gibi paragraflara bölünmüş halde başvurunuzu anlaşılır net biçimde kaleme alınız. En son paragrafta ise kuruma istemlerinizi sununuz. Saygılı bir üslup kullanınız.

Yazının sonunda tarih , dilekçe ile müracat eden kişinin ismi soyismi ve ıslak imzası bulunmalıdır ve şahsen sunulmalıdır.

Yazılı başvurular şahsen yapılır , temsilen başvuru yapılabilmesi şartlara bağlıdır. 18 yaşından küçüklerin velileri , vasi kayyım temsilci atanan kişileri temsilcileri , tüm tüzel kişileri yasal yetkilileri temsil edebilir, vekaletname ile kurum adı ve yazışma yetkisi verilmiş ise vekiller ve vekil avukatlar da temsil edebilirler. Temsilen başvuurlarda temsil yetkisini gösterir resmi belgenin de sunulması gerekmektedir.

Türk Tarih Kurumu Dilekçe Örneği

Aşağıda Türk Tarih Kurumuna hitaben kaleme alınmış şablon bir dilekçe yer almaktadır, Yukarıda izah olunan biçimde Türk Tarih Kurumu Dilekçesi hazırlayıp kuruma şahsen sunabilirsiniz.




Türk Tarih Kurumu Başkanlığına


Dilekçe Konusu : 




	Yukarıda izah etmiş olduğum istemlerim ile ilgili gereğini saygılarım ile arz ederim.



							Tarih :

							İsim Soyisim : 

							İmza :


EKLER:
1-
2-
3-
4-
5-
Scroll to Top