Katkı Payı/Öğrenim Ücreti Nedir?
Katkı payı, ikinci öğretim bölümlere kontenjan açan üniversitelerin lisans veya önlisans öğrencilerinin ödemek zorunda olduğu ve ücretlerinin her yıl Resmi gazetede yayımlandığı bir durumdur. Aynı zamanda açıköğretim fakültelerinde eğitimini sürdüren öğrencilerin her dönem ödemesi gereken zorunlu miktardır. Katkı payı ücretleri bölümden bölüme değişmektedir; yazımızın devamında ilgili başlığa ulaşabilirsiniz.
İkinci Öğretim Bölümlere Yer Veren Üniversiteler Hangileridir?
Açıköğretim Fakültesi dışında katkı payı ödemesi zorunlu olan ikinci öğretim bölümlere sahip ismini duyurmuş üniversitelerden bazıları şunlardır: Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Marmara Üniversitesi. İkinci öğretime sahip olup olmadığını merak ettiğiniz diğer üniversitelerin internet sayfasında gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz.
Katkı Payı/Öğrenim Ücretlerini Kim Belirlemektedir?
Katkı payı ücretleri her yıl Bakanlar Kurulunun Resmi gazetede yayımladığı bildiri ile açıklanmaktadır.
Katkı Payı/Öğrenim Ücretini Yatıran Bir Kişi, Kayıt Hakkından Vazgeçmesi Halinde Ödediği Ücreti Geri Alabilir mi?
Katkı Payını/Öğrenim Ücretini Yatırdıktan Sonra Kayıt Hakkından Vazgeçilmesi Durumunda, Yatırmış Olunan Ücret Geri Alınamaz.
Katkı Payı Ücretlerinde Bölümlere Göre Farklılıklar Var mı?
Bakanlar Kurulunca her yıl güncellenen ve Resmi gazetede yayımlanan bildiriye göre katkı payı ücretleri, her bölüm için ayrı ayrı belirtilmektedir.
Katkı Payı/Öğrenim Ücreti Zamanında Ödenmemesi Halinde Ne Olur?
Öğrenci katkı payını/öğrenim ücretini gerekli süre içinde ödemeyen öğrencilerin kayıtları yenilenmez. Bu öğrenciler, ilgili yarıyılda öğrencilik haklarından yararlanamazlar. Ancak geçerli bir nedene sahip olunması durumunda yazımızın sonunda ulaşabileceğiniz dilekçe doldurup ilgili fakülte dekanlığına iletmeniz halinde gecikmeli katkı patı ödemesine hak kazanabilirsiniz.
2020-2021 Katkı Payı Ücretleri Ne Kadar Oldu?
2020-2021 yılında her bölüm için ayrı ayrı belirlenen katkı payı ücretlerinden bazıları şunlardır:
1) Tıp Fakültesi: 642 TL
2) Diş Hekimliği Fakültesi: 537 TL
3) Eczacılık: 537 TL
4) Veteriner Fakültesi: 420 TL
5) Mühendislik Fakültesi: 421 TL
Diğer bölümlerin ücretlerini, Resmi gazetede yayımlanan ilgili bölümden veya ikinci öğrenime sahip üniversitelerin internet sayfalarından öğrenebilirsiniz.
................Fakültesi Dekanlığı’na
...................programının .........numaralı öğrencisiyim. ....................Eğitim-Öğretim Yılı ...................Yarıyılı
için katkı payını aşağıda açıkladığım nedenle zamanında yatıramadım.
Mağduriyetimin giderilmesi için gereğini arz ederim.
Tarih
Ad ve Soyad
İmza
Tel : .................
Adres : .................
...........................
e-posta : .................
Yatıramama Nedenim: ......................................